Szerző Téma: Új élet, ismeretlen bolygó  (Megtekintve 1143 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Merlin

  • Mesélő
  • 7. szint [280 kredit]
  • *****
  • Hozzászólások: 2 719
  • Tapasztalat: 1145
  • Kalandmester
Új élet, ismeretlen bolygó
« Dátum: 2012.02.22. 21:04:09 »
Baek-Hee Han

A Csillagkapu Parancsnokságon töltött néhány nap után Landry tábornok küldetésre küldött, egy olyan holdra, amely régen talán az Asgardoké volt. Sajnálatos módon most éppen nem voltak elérhetők a szürke idegenek, így nektek kellett utána néznetek az égitestnek. A csillagkapun átlépve rögtön kiderült, hogy M.A.L.P. adatai helytállóak voltak. A hold valóban egy napjától távol keringő bolygó körüli pályán volt, és a hőmérséklet a mínusz 15-20 Celsius fokokat érintette. Abban a pillanatban, ahogy a kapu lekapcsolt a tőletek nem messze lévő tárcsázó szikrázni kezdett. A veletek lévő egyik tudós hamar megvizsgálta és jelentést tett:
 - Túltöltődtek a kristályok. Úgy tűnik a hold hidege túl sok volt neki. De a sejtéseim szerint a kapu már jó pár ezer éve itt van. Talán a hold régen még melegebb volt. Az biztos, hogy itt ragadtunk. Legalábbis egy darabig. Tudunk kézzel tárcsázni, de ilyen hidegben félek a kapu beragadhat tőle - magyarázta.
Ekkor az egyik tudós egy kőoszlophoz lépett, és a becsomagolt Tábla PC-jével dolgozott valamit. Mielőtt bárki szólhatott volna rátok nézett:
 - Ez egyértelműen Asgard, de egy kódolt írás verzió. Annyit ki tudtam venni, hogy egyszer az Asgardok uralták e holdat, és a bolygót is. Sajnos egy idő után túl hideg lett ahhoz, hogy itt éljenek, így elhagyták a helyet, de raktárként tovább funkcionált. Talán van itt valami amit felhasználhatnánk. De ehhez meg kell találnunk a bázist. Valakinek javaslata, hogy miképp induljunk el. Az oszlop ugyanis nem ír a bázis helyéről - magyarázta a nyelvész.

Nem elérhető Baek-Hee "Becky" Han

Re:Új élet, ismeretlen bolygó
« Válasz #1 Dátum: 2012.02.23. 21:01:04 »
A bázisra való érkezésem után pár nappal megkaptam az első fontos feladatot, mely egy felderítő küldetés volt egy idegen holdra, amely valamikor az Asgardok lakóhelyeként szolgált. Különös érzés volt átlépni a kapun, bár ittlétem alatt már mindent megjegyeztem, amit lehetett a szerkezetről.
A túloldalon eléggé alacsony hőmérséklet fogadott, és megpillantottam a közelben levő bolygót is, amihez a hold tartozott. Átérkezésünk pillanatában a tárcsázó szikrázni kezdett, és tudóstársunk vizsgálatából, kiderült, hogy a kristályok túltöltődtek.
~ Ez hihetetlen. Először teszem át a lábamat a kapun, és máris meghibásodik valami. Most aztán gondolkodhatunk, hogy hogyan térünk haza. De kissé furcsa, hogy a hőmérséklet miatt ilyen történjen. A 15-20 fok még nem olyan súlyosan alacsony. Vajon nem valami más okozta a meghibásodást. ~ Elmélkedtem magamban.
Már éppen felelni akartam a tárcsázónál állónak, mikor a másik tudós, aki a közelünkben levő oszlopot vizsgálta, tudatta velünk észrevételeit.
~ Már megint az alacsony hőmérséklet. Vajon én vagyok az egyetlen, akinek ez a helyzet kissé bűzlik. Az oszlopon levő nyelv kódolt, tehát valójában bármit jelenthet. Igaz, hogy nincs még elég tapasztalatom, de az asgardokról olvasott anyagokból ítélve nem hinném, hogy egy egyszerű lehűlés távozásra kényszeríthette őket. De akkor mi lehetett az oka? És hogyan találjuk meg a bázist? ~
- Mielőtt megpróbálnánk kézzel tárcsázni, jó ötlet lenne egyszer szétnézni a bázison. Ki kell használjunk minden lehetőséget, mielőtt a kézi tárcsázáshoz folyamodunk. – fejtettem ki véleményemet. – Energiajelek alapján be lehetne tájolni a bázist, hiszen ha raktárként működik, kell legyen egy energiaforrása is. Egy másik megoldás a hanghullámok lennének, hiszen felhasználhatók a felszíni egyenetlenségek megkülönböztetésében. Ahol a bázis van, ott remélhetőleg levegőnek is kell lennie, és a hang a levegőn keresztül halad a leggyorsabban. Ezzel a készülékkel megmérhetjük a hanghullámok intenzitását. – magyaráztam, miközben felmutattam az immár a kezemben levő kis antennás, telefonhoz hasonló amplitúdó mérő készüléket.
~ De jó ötlet volt ezt magamhoz tenni. Még a végén az egyszerű földi technológiák is a segítségünkre lehetnek. ~
- Mit gondolnak az ötletről? – kérdeztem a jelen levő tudósokat. – De minden esetben biztosítanunk kell a területet, hogy elkerüljük a meglepetéseket, tehát nyissák ki jól a szemüket. – tettem hozzá.
~ Nekem itt valami bűzlik, jó lesz tárva nyitott szemmel járni.~
« Utoljára szerkesztve: 2012.02.23. 22:13:51 írta Baek-Hee "Becky" Han »

”Aki a lényében rejlő ős tudást önmaga számára meghódította, mindent elért, ami emberileg elérhető, az élet és halál csak felületesen sebezheti, lényegében sérthetetlen és teljes.” (Weöres Sándor: A teljesség fele)

Felszerelés:
- terepszinű BDU + taktikai mellény
- P90 + 3 póttár
- Beretta + 3 póttár
- GDO
- füles + rádió
- katonai kés
- 6 db. dobókés
- 2 füstgránát
- elemlámpa, iránytű
- komplex mérőműszer (egy apró antennás telefonhoz hasonlít, több féle hullámot be tud mérni, saját eszköz)
- kötszer
- fejadagok, kulacs
- csere pulóver
- karma nyaklánc