Szerző Téma: S4Z-175  (Megtekintve 9081 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Jan Templar

 • CSKP
 • Ember
 • 2. szint [30 kredit]
 • ***
 • Hozzászólások: 155
 • Tapasztalat: 143
 • S.A.S. katona; pilóta
  • The Lord of the Rings Magyarország
 • Idézet: for all mankind
 • Rang: Captain
Re:S4Z-175
« Válasz #210 Dátum: 2016.02.16. 00:23:26 »
Elégedett voltam a gránátom hatásával, mivel a pókok összezavarodtak tőle. Így rögtön ki is végeztem egyet azok közül, melyek a Tok'ra és Rachel felé igyekezett. Halálát azzal jelezte, hogy a hátára borult és lábait felfelé tarotta. A társa ekkorra már összeszedte magát, s én is elkezdtem a hölgyek felé igyekezni. Közben láttam, ahogy a spártai levágja a potroh nélküli pók egy lábát, aki szinte visított ettől. Ám Nikosztratosz nem kímélte, s kardjával mellkason döfte, amire a pók szinte földre rogyott. A hoplita ekkor megadta neki a kegyelemdöfést és kardját a fejébe mártotta a döglődő bestiának. Ekkorra én is új pozíciót vettem fel és az utolsó, állva maradt pókba bele eresztettem a maradék töltényemet. A puska kattogó hanggal jelezte, hogy kiürült. A körülbelül fél tárnyi golyótól a lény alig tudott állva maradni, menni pedig még nehezebben. Közelebb léptem hozzá, előhúztam pisztolyom, kibiztosítottam és négy töltényt lőttem a fej részébe, mire végül feladta és összerogyott. Ezután tárat cseréltem a gépkarabélyban és körbe tekintettem a teremben a taktikai lámpát használva. Újabb pókoknak semmi nyoma nem volt. A spártaira és a két nőre néztem, majd a szemem a Tok'ra sebén megakadt.
- Most lett még egy indok, hogy mielőbb elmenjünk erről az átkozott helyről. Zirion, képes lesz kijutni a barlangból a saját lábán, vagy megkérjük spártai barátunkat, hogy vigye önt?
Kérdeztem miközben ellátták a sebét, ám amint megjött a válasz, nézelődésbe kezdtem. Elmerengtem az elpusztult pókokon és sajnáltam, hogy egyet sem tudtunk befogni élve, sőt a potroh miatt is szomorú voltam, mert szívesen magammal vittem volna Atlantiszra. A tudósok biztos tudtak volna kezdeni vele valamit és pár év múlva sikeresen kidolgoznak egy új golyóálló ruhát, ami könnyű, ugyanakkor erősebb a ma ismert és rendszeresített védő ruháknál. Talán a neve is Templar-kevlár lenne.
Ahogy végeztem a pókokkal, az ajtókhoz mentem. Hihetetlen mérnöki tudásommal kettőről megállapítottam, hogy szinte használhatatlan és csak egy ajtó nyílhat ki. Így hát a paneléhez léptem és megpróbáltam kinyítni. A gépkarabélyom a kezem ügyében tartottam, hogy elsüthessem, amennyiben nem várt szörnyel találnám szembe magam.

Öltözet:
Zöld BDU
Felszerelés:
Taktikai mellény
Hátizsák + alap felszerelés + éjjellátó
M4A1 + M203 gránátvető 1/6 + távcső + hangtompító + 1/2 tár (3x31)
Mutasd a spoilert

Beretta M92 + hangtompító + 1/2 tár (3x15)
1 fény-hang gránát, 2 repesz gránát, 2 füst gránát, 2 tömb C4
Öltözet:
Zöld BDU
Felszerelés:
Taktikai mellény
Hátizsák + alap felszerelés + éjjellátó
M4A1 + M203 gránátvető 1/6 + távcső + hangtompító + 1/4 tár (5x31 - 18)
Beretta M92 + 1/3 tár (4x19)
2 fény-hang gránát
2 repesz gránát
2 füst gránát
2 tömb C4Elhasznált kreditek: 30.
Fennmaradó kredtiek: 0

Nem elérhető Rachel Nightingale

 • Phoenix
 • Ember
 • 1. szint [10 kredit]
 • ***
 • Hozzászólások: 16
 • Tapasztalat: 30
 • szakorvos
 • Karakterlap: Dr. Rachel Nightingale
 • Rang: MD
Re:S4Z-175
« Válasz #211 Dátum: 2016.02.17. 00:55:31 »
- Árgh - nyögött hangosan Rachel doktor, és a szabad kezét szorosan rányomta a szemére. Ez azonban egy cseppet sem csökkentette a éles fénypontokat a szeme előtt, mivel azok sajnálatosan a szemhéján belül táncoltak. A hallása sem volt jobb állapotban, csak távolról hallotta a csata zajait.
Lassan felült, a szédülés hiánya rámutatott, hogy szerencsére semmi baja nem esett. Mármint az állandó jellegű torokszorító kellemetlenségen kívül, amit egyesek akár félelemnek, pániknak neveznének. Ennek az érzésnek az elűzésére egy jó módszer, hogy hasznossá teszi magát az ember. Így, mikor a csengő füle dacára felfogta, hogy Zirion miről tájékoztatta, gyorsan felállt, leporolta magát és munkához látott, ügyet se vetve a csámborgó katonákra, a még utolsókat rezgő póklábakra. Jól beletörölte a kezét a hasonlóan nem túl tiszta nadrágjába és közelről, a lehető legkevesebb kontaktussal megvizsgálta a sebet.
- Ne aggódjon, sec-perc alatt befoltozzuk ezt a kis lyukat - tájékoztatta a beteget. Na de mivel? Gyorsan végignézett magán, koszos, vizes göncein, ami minden használható elemet nélkülözött. Templar századosnál ugyan ott kellett hogy legyen a rendszeresített elsősegély csomag, de azt végszükség helyzetére tartogatta a doktor - már ha a százados nem azok közé tartozik, akik meghallva, hogy orvos is tart velük, gyorsan tehermentesítik magukat. Körülnézett a barlangban, és megakadt a szeme Nikosztratosz szép piros köpenyén, amit az Isten is kötözőanyagnak teremtett.
Pattogó parancsokat kezdett osztogatni, akárcsak a műtőasztalnál:
- Nikosztratosz, kérem adja ide a köpenyét! - nyúlt ki ellentmondás nem tűrően a katona felé. Az kicsit kelletlenül, de átnyújtotta a ruhadarabot, így Rachel a késével ügyesen egy jó méretű anyagot vághatott belőle. Akkurátusan és jó szorosan, stabilan Zirion vállára, sebére kötözte, amit a páciens-doktor fájdalmas sziszegéssel jutalmazott, és hamarosan készen is lett az első osztályú rögtönzött nyomókötés alá Szent Márton.
- Hasznos, főleg a jelen helyzetben, hogy egy felszerelt laborként rögtön tudja, hogy mi van abban a méregben. A húst is képes pótolni Zirion? Mert ha nem, akkor ebből egy csúnya sebhely lesz. - kérdezte még kötözés közben, hogy úgy ahogy elvonja Sophie figyelmét a műveletről. Mikor a kötözéssel végzett, így folytatta:
- Kész is vagyunk. A vállát nem rögzítem le, mert ebben az ördöglyukban szüksége lehet még rá. De ha feleslegesen erőlteti, megteszem, mert jól tudom, hogy az orvosokból lesznek a legrosszabb páciensek, és maga most már az is! - nyomatékosította a figyelmeztetést szigorú és ellentmondást nem tűrő pillantással.

A beavatkozás végével a kezével újra az önálló életet élő hajába tűrt, és kicsit fáradtan nézett körbe a teremben, ahol végre minden megnyugodott egy pillanatnyi szünetet engedélyezve nekik. Ekkor persze meglátta az ajtót kinyitó Templart, aki sikeresen megint felnyomta a lassan megnyugodó vérnyomását:
- Nem várt volna a következő rémszoba kinyitásával, míg biztosan befejezem a doktornő járóképessé pofozását? - kiáltott rá felháborodottan.

Felszerelés:
Mutasd a spoilert
Ruházat: zöld, vizes BDU, hajgumi, könnyű málhamellény könnyített felszereléssel, rácsatolt hátizsák tele vizsgálati eszközökkel és beleülő
Felszerelés:
orvosi táska katonánál a sziklafalon
egy másik táskában vizsgálati eszközök sziklapárkányon
Beretta combtokban 1x19
hoplita tőr
rádió, GDO, víz, energiaszelet
« Utoljára szerkesztve: 2016.02.17. 01:01:18 írta Rachel Nightingale »

A skizofrénia királynője, hisz három szerepben is járja a galaxist: Dora White őrnagy mellé idővel csatlakozott a szabadszájú civil fotós, Kelly Reilly és a járványok kanadai istennője, dr. Rachel Nightingale

Jelenlegi küldetés: Szörnybarlang
Ruházat: zöld BDU, hajgumi, könnyű málhamellény könnyített felszereléssel, rácsatolt hátizsák tele vizsgálati eszközökkel
Felszerelés:
orvosi táska Sophienál
egy másik táskában vizsgálati eszközök
Beretta combtokban 1 póttárral (2x19)
rádió, GDO, víz, energiaszelet

Nem elérhető Merlin

 • Mesélő
 • 7. szint [280 kredit]
 • *****
 • Hozzászólások: 2 719
 • Tapasztalat: 1145
 • Kalandmester
Re:S4Z-175
« Válasz #212 Dátum: 2016.02.19. 04:15:26 »
Emilia Von, Dr. Rodney McKay
NJK: Dr. Brice Norman, Dr. Erica Geller, Dr. Jennifer Keller, Leila Long őrmester,  Dr. Nora Portman, Gordon Tromot százados, Hiroto Hatakeyama professzor, William Roger Preston főhadnagy.


Atomok, alapfogalmak, majd foton-reaktorok, lézerágyúk, mesterséges szövetek. Egy olyan technológia rajzolódott ki mindebből amit még Rodney sem ismert fel. Nagyban épült az ősök tudására, ám rengeteg organikus elemet tartalmazott. Nem tartalmazott olyan lexikális tudást ami az előző három adathalmaz legalább egyikébe ne lett volna benne. Ez inkább ötvözte az eddig látott három technológiát és egy negyediket alkotott belőlük.
Levezetésképp pedig néhány kép, alap- és tervrajz következett. Az első azt a barlangot ábrázolta belülről, amelyben Emi a szörnnyel kardozott és ahol Rodneyt és Jen-t is elhajította egy vérszomjas szerzet. Ám a képen a barlang még másképp nézett ki. Egyedül az a berendezés volt ismerős a két tudósnak, amihez a tabletjeiket csatlakoztatták nem rég. Maga a barlang egy kis ős kutatóállomásnak volt berendezve. Láthatóan rövid távra. Aztán a nézőpont távolodni kezdett és 3D-s grafikává alakult. A barlang környéke rajzolódott ki rajta. A törésvonal és az ötven méteres szintkülönbség megvolt ám nyoma sem volt nem hogy vízesésnek, de még az általa táplált gyógyvizes tónak sem. A sziklafal aljában, a tó helyén is erdő volt. Ám még is volt egy tó, csak az a föld alatt és a törésvonal másik oldalán. Vízesés helyett pedig több kisebb, föld alatti ér és patak táplálta, amik egy néhány tíz kilométerre lévő vízgyűjtő területről eredtek. A tó pedig maga is egy föld alatti folyót táplált.


Mutasd a spoilert


Aztán ugyanezen a háromdimenziós grafikán hirtelen megjelent a barlang szája előtti vízesés és vele a sziklafal tövében lévő gyógyvizes tó. Ugyanekkor eltűnt a föld alatti folyó amit a felszín alatti tó táplált. Azonban ugyancsak a felszín alatt, a törésvonal és a föld alatti tó között megjelent egy aprónak látszó zöld téglatest.

Mutasd a spoilert


A kép ismét közelíteni kezdett de már a téglatest felé amiről kiderült, hogy nem is olyan apró. Egy tíz szintes épület volt a földbe vájva. Az épületszerkezet leginkább egy belsőudvaros bérházat idézett, csak itt a szintek belmagassága majd hat méter volt. Az épület alaprajza egy hatvan méterszer hatvan méteres négyzet volt, ami a legalsó szinten egyetlen helyiséget alkotott. Két szemben lévő falából egy-egy hatalmas folyosó indult ki, amik egyike a felszín alatti, másika a felszín feletti tónál végződött, mindkét esetben több méterrel a vízfelszín alatt. A többi kilenc szint középső, hússzor húsz méteres térrésze egyetlen függőleges aknát alkotott. Mindegyik szinten erkélyek futottak körben az akna körül. Ezeken az erkélyeken voltak a lépcsők és a felvonók is. Az erkélyek külső oldalán tartófalak futottak körbe. A támfalak túloldalán lévő területek pedig helyiségekre voltak osztva. Raktárak, szállások, biológiai laborok, sztázis kamrák, szivattyú telepek, szűrők, ülepítők, keverők, akváriumok, csőhálózatok melyek a felszín alatti tóban kezdődtek, bonctermek, hűtőházak, ketrecek, cellák, géptermek. A legalsó szint igazából egy hangár volt, mélyen alatta pedig egy geotermikus erőmű látta el energiával a komplexumot. A legfelső szint felett egyetlen hatalmas tartály volt. Alapterülete a komplexuméval egyezett meg, magassága meghaladta a negyven métert.  Egyetlen, két métert is meghaladó átmérőjű cső ágazott ki belőle ami egyenesen a törésvonal felé tartott.Alighanem túlfolyónak készült, mivel a másik vége nyitottan tátongott. Nem nyúlt ki a sziklafalból, attól alig két méterre ért véget. Nyitott végétől nem messze pedig a barlang szája előtti vízesés zubogott a mélybe.

Mutasd a spoilert
Mutasd a spoilert
Mutasd a spoilert
Mutasd a spoilert
Mutasd a spoilert
Mutasd a spoilert
Mutasd a spoilert


A vetítés után ismét életre kelt a tablet. Szürke alapon fehér betűkkel az alábbi szöveget mutatta:

Oktató program folytatása. Kérem válassza ki a kívánt anyagot. Amennyiben a megadott időn belül nem választ, a program automatikusan tovább lép a következő anyagra.
[] Alteran technológia
[] Lidérc technológia
[] Vanír technológia
[] Tudás tár


Közben a képernyő alján ismét megjelent a vékony zöld vonal és fogyásnak indult. ( A []-k zöld négyzeteket jelölnek.) Amint elfogyott a vonal, fehér fények jelentek meg és a két tudós kiteleportálódott a helyiségből. Ismét a barlangban találták magukat. Mire felocsúdtak, már két orvos, Geller és Keller érdeklődött az állapotuk felől. Rodneynak erősen fájt a feje és enyhén szédült. Emili meglepően jól érezte magát. Nem csak a fejfájása csökkent a töredékére, de a szörnnyel való kardpárbaj során szerzett sérülései is eltűntek. S nem csak sokkal jobban jobban érezte magát, jobban is nézett ki,  a véres rongyokra hajazó ruhája is rendbe jött. Emili szinte ugyan olyan friss volt, mint mikor belépett ebbe a barlangba. Ennek köszönhetően hamar rájött a dolog nyitjára. A telefonfülke memóriája alighanem eltárolta azt az adathalmazt is, ami Emili egy korábbi állapotát írja le, mikor Dr. Normannal együtt került oda be. Emi már csak a legutóbbi tananyag alapján is bizonyosra vette, hogy a telefonfülke minden oda bekerült személy legjobb állapotához tartalmazó adathalmazt elmenti, és ezt az adathalmazt felhasználva teleportálja ki a telefonfülkében tartózkodókat vissza a barlangba. Rodney viszont egészen másra döbbent rá, miután megnyugodva tudomásul vehette, hogy a telefonfülke még sem akar a nyakába robbanni. Dr. McKay rádöbbent, hogy a telefonfülkében olvasott legutóbbi szöveg teljesen ugyan az volt, mint az azt megelőző három alkalommal. Ugyan azokkal az írásjelekkel volt kiírva, de mivel már mindeketten értették és folyékonyan elolvashatták, fel sem tűnt nekik, hogy nem latin betűket látnak, hanem a korábbi ismeretlen írásjeleket.

Távollétük alatt érdemi változás nem történt. Dr. Portman, Dr. Norman és Hatakeyama professzor állapota nem javult, de legalább nem is romlott. Tromotnak eszébe jutott, hogy szereti a mogyorót és szomorúan vette tudomásul, hogy nincs nála. Az erőtér még megvolt és a túloldalán továbbra is ott állt az erősítés, azaz néhány Atlantiszi katona. A lábuk mellett egy kisebb halomnyi táska hevert, mindegyiken vörös kereszt. Keller nézett végül komolyan Rodneyra. - A Professzor és asszisztensnője állapota nem sok jót ígér. Le kell venned azt a pajzsot, a kint lévő felszerelés sokat segíthetne.
Dr. Rachel Nightingale, Jan Templar százados
NJK: Dr. Sophie Almond/Zirion, Nikosztratosz


Miután az ifjú mérnökzseni, Jan Teplar százados és precíziós villáskulcsa az M4A1 elvégezték a pókok karban tartását, a legtrendibb stylistokat is kenterbe verő divatdiktátor, Dr. Rachel Nightingale is kiszabhatta és elkészíthette a Szent Márton kollekciót, azaz az estélyi, vörös nyomókötést.
- A hús hiányán sajnos nem segíthetek. - Válaszolt Zirion mozdulatlanul ülve az egyik csövön. Mondandója ez utáni részét már Jannak szánta de őrá sem nézett, nem akart mozogni, miközben Rachel ellátja. - A támadás többi következménye Dr. Nightingale szakértelmének is köszönhetően már nem ad okot aggodalomra. Járó- és szükség esetén harcképes vagyok.
Nem sokkal később Zirion hálás mosollyal nézett Rachelre. - Ne aggódjon doktornő, könyörtelen következetességgel fogom betartatni Sophieval az Ön orvosi utasításait. - Árnyalatnyival komolyabb lett. - Kitűnő munkát végzett doktornő, remélem nem kell majd viszonoznom.
Eddigre Jan már az ajtóval bíbelődött, mellette ott állt Nikosztratosz. A hoplitán egy karcolás sem volt, még csak nem is lihegett. Ugrásra kézen áll Jan mellett, hogy bármit megöljön ami be akar jönni a kinyitandó ajtón. Azonban semmi nem akart bejönni.
Az ajtó túloldalán egy két méter széles folyosó várta az érkezőket. A berendezés nélküli helyiségből sem hiányzott a pókháló, de itt legalább meg lehetett állapítani a helyiség belmagasságát. Majd hat méter magasan volt a mennyezet. Viszont a folyosó két oldalán sorakozó két-két ajtó normál méretű volt. A paneljeik azonban ezeknek sem voltak épek. A tizenegy méter hosszú folyosón még a világítás is kihagyott néha. Pedig energiagondok nem lehettek, mert a folyó túlsó végén lévő erkélyen állandóak voltak a fényviszonyok. Azon az erkélyen kívül a csapat másfelé nem mehetett. Két-három lépésnyire járhattak már csak az erkélyről, mikor  újabb négy óriáspók toppant eléjük. Méretben az előző háromhoz hasonlítottak, magatartásban viszont nem. Ahogy befordultak a folyosóra, a pókhálón felszaladtak a mennyezetre és a négy emberre rá sem hederítve végigrohantak a folyosó mennyezetén, majd berohantak a Jan által kinyitott ajtón. Abba a helyiségbe ahol Ziriont megmarta az egyik társuk. Eltűntek szem elől és nem mutattak több életjelet. Nikosztratosz volt az első, aki megértette a sietségük okát. Óvatosan kukucskált ki a sarkon, az ezt követő szavai egyszerre voltak döbbentek, haragosak és talán árnyalatnyit ijedtek is.
- Mennydörgő Zeusz!
Visszafordult a csapathoz és még mindig az imént látottak hatása alatt szólalt meg.
- Nézzenek ki.
Kikukucskálva a folyosóra, az első látványosság egy tágas tér volt. Egy húsz méterszer húsz méteres, négyzet keresztmetszetű függőleges akna ami leginkább egy bérház belső udvarára emlékeztetett.


Mutasd a spoilert
Mutasd a spoilert
Mutasd a spoilert


Alattatok még egy szint volt, plusz a földszint ami egyetlen helyiséget alkotott. Felettetek másik hét szint magasodott még. A majd három méter széles erkélyek egyben  lépcsőházként is funkcionáltak. A falak mentén spirálisan épített, a leesés ellen a padlótól a plafonig érő rácsokkal felszerelt, százhúsz centi széles lépcsők mellett pedig több lift is akadt.
Maga az akna, azaz a belső udvar egyetlen gigantikus pókfészek volt. Az egybefüggő, de elég ritkás pókháló mozgott. Két emelettel magasabban, az akna keresztmetszetének egyik legtávolabbi sarkában egy az eddigiekkel nagyságrendileg megegyező méretű pók küzdött az életéért. Egy másik, jó nyolc méter hosszú pók szőtt rá egyre vastagabb hálóréteget. A hatalmas állat hat lábbal kapaszkodott, két leghátsó lábával pedig a potroha végén lévő szövőszemölcsiből áramoltatott pókhálót fonta egyre szorosabbra prédája körül. A csapdába ejtett nyolclábú kétségbe esetten próbált szabadulni ám esélye sem volt lehámozni magáról a ragacsos rétegeket. S még ha le is hámozta volna, mire két lépést tesz, a nyolc méteres bestia már a nyomában lenne és újabb rétegeket aggatna rá. A pók-szörny már gyakorlott kannibál lehetett, hálóját már másik két szárazra szívott, hatvan-hetven centis póktetem ékítette. Ezen felül több szörny hullája és hoplita ruhás, emberi múmia is lógott a hálókon.
Ziront azonban még ez sem zökkentette ki észrevehető mértékben a gyakorlatiasságából.
- Addig jussunk ki innen, míg a nagy pók a kicsivel van elfoglalva, a többi kicsi meg rémülten lapul a hálója mélyén. - Kérdőn nézett Janra. - Válasszon százados. Felfelé vagy lefelé?
« Utoljára szerkesztve: 2016.02.19. 04:36:22 írta Merlin »

Nem elérhető Jan Templar

 • CSKP
 • Ember
 • 2. szint [30 kredit]
 • ***
 • Hozzászólások: 155
 • Tapasztalat: 143
 • S.A.S. katona; pilóta
  • The Lord of the Rings Magyarország
 • Idézet: for all mankind
 • Rang: Captain
Re:S4Z-175
« Válasz #213 Dátum: 2016.02.27. 22:11:32 »
Örültem Sophie válaszának, miszerint akár harcolni is képes lenne. Jó volt végre egy jó hírt is hallani és még az ajtót is sikerült kinyitnom mindenféle robbantás nélkül. Persze ezt a doktornő nem tűrte szó nélkül.
- Nyugi, ura vagyok a helyzetnek.
Mondtam a vállamon át az orvosnak és már el is kezdtem masírozni a folyosón, oldalamon a hoplitával, mögöttem pedig még két társammal. Hamarosan két ajtóba botlottunk, ám ezek használhatatlanok voltak. Tovább menve újabb két pók közeledett felénk. Ám amint megláttak minket, felmásztak a plafonra és elsüvítettek felettünk be abba a szobába, ahonnan jöttünk. Még álltunk ott vagy két percet, mire továbbot intettem a csapatnak. Most már én mentem leghátul, hogy fedezhessem a társaim hátát. De csak a sarokig, ahol Nikosztratosz esett ámulatba. Mellé siettem, hogy lássam, amit Ő lát. Kilestem, ám engem nem ejtett ámulatba a hatalmas, földalatti komplexum. Ugyanis Én már láttam hasonlót, magát a CSKP-t. Kijebb lépdelve már megláttam a lényeget. Egy óriási pók volt felettünk két szinttel feljebb. Az óriás pók épp egy kisebb pókot evett, ami aggodalomra adott okot.
- Azt hiszem az a pók már nagyon régen evett igazi élőlényt. - Sutogtam társaimnak, majd Zirionra fordítottam tekintetem. - Próbálkozzunk egy szinttel lejjebb. Ha ott nem jutunk semmire, kitalálok valamit.
Amint elindultunk, már körvonalazódott is bennem egy elég merész ötlet.
- Mit gondolnak, statikailag mennyire stabil ez az épület? Kibírna pár kisebb robbanást, vagy egy nagyobbat?
Kérdeztem suttogva társaimat, ámbár Zirion, a Tok'ra szakértelmében bíztam leginkább és az ő válaszára vártam.

Öltözet:
Zöld BDU
Felszerelés:
Taktikai mellény
Hátizsák + alap felszerelés + éjjellátó
M4A1 + M203 gránátvető 1/6 + távcső + hangtompító + 1/2 tár (3x31)
Mutasd a spoilert

Beretta M92 + hangtompító + 1/2 tár (3x15)
1 fény-hang gránát, 2 repesz gránát, 2 füst gránát, 2 tömb C4
Öltözet:
Zöld BDU
Felszerelés:
Taktikai mellény
Hátizsák + alap felszerelés + éjjellátó
M4A1 + M203 gránátvető 1/6 + távcső + hangtompító + 1/4 tár (5x31 - 18)
Beretta M92 + 1/3 tár (4x19)
2 fény-hang gránát
2 repesz gránát
2 füst gránát
2 tömb C4Elhasznált kreditek: 30.
Fennmaradó kredtiek: 0

Nem elérhető Emilia Von

 • Ember
 • 1. szint [10 kredit]
 • ***
 • Hozzászólások: 37
 • Tapasztalat: 16
  • StargateLives
 • Idézet: " A gén kötelez." - Emilia Von
 • Karakterlap: Emilia Von
Re:S4Z-175
« Válasz #214 Dátum: 2016.02.28. 13:47:30 »

Úgy éreztem, hogy jó volt leülni ismét. Számítottam a következő eseménysorra, csak azt nem tudtam még előre, hogy mit fogok látni. Az atomok után kirajzolódó adatokból egyszer csak feltöltött bennem valami.
~ Organikus...Ugye nem...nem valami szuper-lidérc féle lények...na ne...az most már sok lenne...~ sóhajtottam, már ha ez egyáltalán fizikai reakció volt elmém mély bugyrában egy újabb "tudáselőadás" belém ágyazása mellett.
Mégis, ahogy ez az új tudásanyag egyre haladt előre, valami reaktorok meg katonai dolgok után azt vettem észre, hogy ezen adatok mégis egy szinten ismerősek. Mert láttam már őket. Külön-külön. Az előbb. Egy szempontból megkönnyebbültem, mert legalább nem voltak valami szuper-lidércek az adattár létrehozói, vagy utolsó használói. Mert abból, hogy az új és ismeretlen technológia a három már látotton alapult, ezt kizárták. Ám azt pedig erősítették, hogy akárkik is legyenek, fejlettek. Mert elég nagy fejlettségi szintre van szükség ahhoz, hogy eme technológiákból egy vegyes rendszert alkossanak. Még ha csak alapul is ezeken, amiket eddig láttam. Bár a gondolataim fő részét lekötötte az újabb vetítés, azért kíváncsian figyeltem, hátha látok valami újat, ami több támpontot adhat ahhoz, hogy rájöjjünk kik lehetnek a rejtélyes "tudás felhasználók".
Próbáltam koncentrálni az előttem levő újabb technológiára, mire az eltűnt. Helyette megjelent a barlang.
~ De ez nem az, vagy mégis az? ~ gondoltam és megörültem mikor felfedeztem az Ős kutatási részleget. ~ Jó, ez most valami más lesz. De miért ezek a képek és miért most? ~
Erre választ nem kaptam, csak képeket. Vagy talán ez volt a válasz. Mire talán ezek a dolgok átsuhantak az agyamon, hirtelen a vetítés már kint is volt a "szabadban". Kellett néhány pillanat, hogy rájöjjek hiányzik valami. A víz. Se a tó, se a vízesés nem volt sehol.
~ Oké, múltvideó. ~ jöttem rá hirtelen.
Majd a kép váltott, én meg csak néztem és próbáltam felfogni, hogy a tó most nem fent van, hanem lent. Ám nem ott, hanem a törés másik oldalán. Koncentráltam, de még nem igazán tudtam, hogy most a tó a fontos, az a sok ér, vagy épp a patakok, vagy a folyó. Újabb koncentráció és hirtelen ismét volt tó és vizezés.
~ Nagyszerű. Előre halad. ~
Az előbb látott folyó eltűnt, de megjelent egy zöld téglatest.
~ Ez a fülke lehet? ~ nem várta meg a kérdésemet a vetítés, így inkább jobbnak láttam magamban elcsendesedni és inkább csak nézni amit látok.
A zöld pontból nagy, tíz emeletes komplex épület lett.
~ Atombiztos bunker. ~ jutott eszembe hirtelen.
Csendben ámultam azon a részletességen, ami a szemem elé tárult. Az a sok dolog, ami itt volt. Nem mondtam ki még magamban sem, de nem egyszerű építmény volt. Csodálkoztam, nagyon csodálkoztam. A komplexum mélyebben volt a hegybe vájva, mint gondoltam. Ezután még arra is rájöttem, hogy itt sok a víz, mi több az egyik épp egy tartály, amiből a vízesés a barlangnál zuhogott alá.
Ezután váratlanul a vetítés eltűnt, én meg felébredtem. Rodey már a tabletet nézhette.
- Ha még egy jön, én fel sem állok... - jegyeztem meg, de mivel válasz nem érkezett, így mégis csak összeszedtem magam.
A tableten ismerős kép fogadott. Elkezdtem olvasni és még fel sem fogtam, hogy tényleg olvasnom.
- Alteran, Lidérc, Vanír, Tudástár...McKay! Szerinted most mit kéne tenni? - tettem fel a kérdést, de már világított is a teleport sugár.
~ Héé! Még nem is mondtam, hogy Szezám tárulj! ~ gondoltam, de a következő pillanatban már a barlangban álltunk ismét.
Érdeklődő hangok és két ismerős doktornő próbált belőlem és Dr. McKay-ből valami egészségi állapotra vonatkozó információt kicsikarni. Annyi dolog és gondolat rohamozott meg, hogy először csak sután rávágtam:
-Jó. Jól vagyok...
Ekkor megálltam és először a fejfájásom enyhe jelenléte lepett meg. Keresni kezdtem a fájdalmaim többi forrását és meglepődve láttam, hogy azok mind eltűntek.
~ Ez megdöbbentő...ez...~ az előbbi események az új tudással érdekes reakcióba lépett ~ Okos fülke. Regenerált arra az állapotra, amiben először talált. ~
Mivel már elég bizonyos volt a fülke működésének egy részlete, azonnal eszembe jutott Dr. Norman.
Előtte mégis Dr. McKay-hez fordultam és a táblagépen levő szöveget néztem.
- Ugye ezt te is el tudod olvasni? - tettem fel a kérdést bizalmasabb hangon, mert reméltem ebből kiszűrni, hogy én is értem az ott látott jeleket.
Még a válaszát vártam, és Keller mondandóját hallgattam elterveztem egy saját tervrészletet. Így mikor csend lett, megszólaltam.
- Doktornő! Kérem készítsék elő Dr. Norman-t. Azt hiszem rendbe tudom hozni. Meglehet, hogy én is eltűnök ismét egy időre, de nem lesz bajom. Dr. Mckay kézben tartja az ügyet itt kint. Ha kell, megpróbálhatom kikapcsolni a pajzsot is, mivel először is én kapcsoltam be. - sóhajtottam - Elnézést, kissé sok minden van a fejemben. - nagyon komolyan néztem Jenniferre - S ezt most szó szerint mondom. Vagyis kérem készítsék elő Dr. Norman-t, mert beviszem a fülkébe. Amennyiben a rendszer úgy működik, ahogy azt remélem, akkor a saját lábán jön ki onnan. - a pillantásomban látszódott, hogy tudom mit csinálok, de jobb, ha nem kérdeznek semmit.
--- Felszerelés ---
 
Mutasd a spoilert
/ A kaland alatt szerzett dolgok /
- 1 kard - (katana) - benne maradt a szörnyben
- Óriási mennyiségű Ős technikai és ahhoz szorosan köthető tudás elméleti, gyakorlati alapjai (elektrotechnika, elektronika, autómatika, robotika stb.). Ehhez nemrég alap lidérc és némi fellelhető Vanír technológia tudás társult. Ezen tudások ötvözetéből egy negyedik, eddig még nem ismert faj technológiája épült fel, ez volt a negyedik tudásanyag.
Ezek mind közvetlenül az agyba "töltve".
Öltözet:
+ Kék színű küldetéseken használatos nadrág
+ Fekete színű taktikai mellény
+ A nadrághoz színben illő kabát, bal oldalon az USA zászló, a jobb oldalon az Atlantisz expedíció emblémája található
+ Halványkék rövid póló
+ Sportcipő
+ Fekete színű hátizsák
+ Karóra. 
Fegyverek:
+1xBeretta két tartalék tárral, (tartalékok a taktikai mellény zsebében)
+ Pukkancs (jelenleg a hátizsákban)
A hátizsákban:
1x táblagép :  - a gépen az eddigi kutatási anyagok az Ős és Lidérc technológiákkal kapcsolatban
                     -  a jelenlegi küldetés aktái
                     -  standard adatbázis (bolygók címei, stb.)
+ Különböző kábelek a táblagéphez
+ Digitális fényképezőgép
+ Élelmiszercsomag: - nyolc darab energiaszelet, két liter víz, két külön kulacsban - az egyik kulacsot a többieknek adtam, a másikból kezet mostam és ittam egy kicsit
+ Elsősegély doboz - egy fájdalomcsillapítóval kevesebb
+ Elemlámpa
+ 5 x csomag papír zsebkendő (1 csomagban 10 darab) - már csak 4 csomag
+ 1 x csomag víztisztító tabletta (10 db/csomag)
+ jegyzetfüzet és három különböző színű toll (kék, piros, fekete)
A taktikai mellény zsebeiben:
+ 1x Ős életjeldetektor,
+ GDO
+ rádió
+ Távirányító az ugrókhoz (mert elég veszélyes küldetésre mennek, így úgy látta jónak, ha a biztonság kedvért van nála egy. Soha sem lehet tudni)
+ Távcső
+ Két tartalék tár a fegyverhez
Nem elérhető Rachel Nightingale

 • Phoenix
 • Ember
 • 1. szint [10 kredit]
 • ***
 • Hozzászólások: 16
 • Tapasztalat: 30
 • szakorvos
 • Karakterlap: Dr. Rachel Nightingale
 • Rang: MD
Re:S4Z-175
« Válasz #215 Dátum: 2016.03.14. 13:18:35 »
Nightingale doktornő számára izgalmas, felfedezendő terület volt a szimbionták pontos működése. Mivel éveket töltött különböző betegségek és vírusok ellenszerének kutatásával, lenyűgözte a szimbióták gyógyítási képessége. Ugyan olvasta a néhai Fraiser doktornő lenyűgöző kutatásait amit Teal'c-cel együtt végzett a Program korai éveiben, de a kutatás sem tudott mindenre kiterjedni. Szívesen beszélgetett volna Zirionnal erről még, de a hely sem idő nem volt rá alkalmas, így elengedte a témát, visszatért a küldetésre.
- Ugyan - legyintett Zirion aggodalmára - velem sosem történik semmi, nem kell aggódnia a viszonzáson.
Felkászálódott, és lemondóan felzárkózott a többiek mögé ahogy kisorjázott a csapat a teremből egy másikba. Magában puffogott kicsit a százados túlfejlett önérzetén. Mi lett volna, ha az ajtó mögött egy óriási pók várt volna, mondjuk ezeknek a kedves mamája, ők meg még mindig a kötözéssel bíbelődnek?
A sértődését egy pillanat alatt elűzte Jan szerencséjére a közeledő négy pók látványa. Rémülten hátrább lépett, összehúzta magát, de azért keményen megmarkolta a tőrét.
- Nem tudnánk keresni egy teleportáló kütyüt és elhúzni ebből a pókfészekből? Már érzem, hogy fejlődik ki bennem az araknofóbia és nem tudom mennyi adrenalin löketet vagyok még képes elviselni - mondta enyhén remegő hangon, dübörgő szívére szorítva a kezét, miután a pókok a fejük fölött elmenekültek attól a valamitől, ami valószínűleg még nagyobb és rémisztőbb, és pont ott van, amerre tartanak.
Vett pár mély lélegzetet, hogy lenyugtassa a dübörgő szívét, és mivel nem volt más választása, folytatta az útját a többiekkel.

- Basszus - mormolta, mikor Nikosztratosz bemutatta nekik az emlegetett pókanyukát, ami gond nélkül csemegézett csemetéiből és a hatalmas, igazi pókfészket. Hányingere lett a látványtól, biztos volt benne, hogy falfehérré is vált. Már nagyon elege volt ebből az egész helyből, haza akart menni. Sőt lassan el is felejtette, hogy miért is vannak itt. Elveszett felderítőcsapat? Remélhetőleg nem itt vannak a pókhálóban.
Sietős és csendes léptekkel követte a csapatot egy emelettel lejjebb. Ha így folytatják, vagy minden veszélyen nevetni fog és bátran belevetni magát a küldetésekbe, vagy nyugtatókkal és fehér köpenyes dokikkal felszerelt gumiszoba fogja várni. Köztes állapot nincs.
- Ki akarjuk robbantani magunkat, vagy magunkra az épületet? - kérdezte Jantól, reménykedve, hogy jó terve van a katonának.


Felszerelés:
Mutasd a spoilert
Ruházat: zöld, vizes BDU, hajgumi, könnyű málhamellény könnyített felszereléssel, rácsatolt hátizsák tele vizsgálati eszközökkel és beleülő
Felszerelés:
orvosi táska katonánál a sziklafalon
egy másik táskában vizsgálati eszközök sziklapárkányon
Beretta combtokban 1x19
hoplita tőr
rádió, GDO, víz, energiaszelet

A skizofrénia királynője, hisz három szerepben is járja a galaxist: Dora White őrnagy mellé idővel csatlakozott a szabadszájú civil fotós, Kelly Reilly és a járványok kanadai istennője, dr. Rachel Nightingale

Jelenlegi küldetés: Szörnybarlang
Ruházat: zöld BDU, hajgumi, könnyű málhamellény könnyített felszereléssel, rácsatolt hátizsák tele vizsgálati eszközökkel
Felszerelés:
orvosi táska Sophienál
egy másik táskában vizsgálati eszközök
Beretta combtokban 1 póttárral (2x19)
rádió, GDO, víz, energiaszelet

Nem elérhető Merlin

 • Mesélő
 • 7. szint [280 kredit]
 • *****
 • Hozzászólások: 2 719
 • Tapasztalat: 1145
 • Kalandmester
Re:S4Z-175
« Válasz #216 Dátum: 2016.03.25. 16:20:36 »
Emilia Von, Dr. Rodney McKay
NJK: Dr. Brice Norman, Dr. Erica Geller, Dr. Jennifer Keller, Leila Long őrmester,  Dr. Nora Portman, Gordon Tromot százados, Hiroto Hatakeyama professzor, William Roger Preston főhadnagy.

A két doktornő megkönnyebbült, hogy legalább még Emili és Rodney jól vannak. Dr. Gellernek feltűnt, hogy Emili túlságosan is jól, még élénken emlékezett a fiatal tudós kardpárbajára a szörnnyel és az akkor szerzett sérüléseire. Ebből megértette miért tenne jót Dr. Normannak egy látogatás a fülkében.
- Rendben, egy perc és mehetnek.
Közben Kellernek is feltűnt Emili állapotának javulása és ő is rájött, hogy ezt az a fülke okozhatta.
Percekkel később Dr. Normant és Emilit elnyelték a fehér fények. Ugyan az a fülke fogadta őket ahová az ifjú tudós már lassan hazajár. A teleport kifelé is gond nélkül működött. Dr. Normant is regenerálta a korábbi állapotára. A pszichológus ijedten tekintett szét a szörnytetemekkel, vértócsákkal és súlyos sérültekkel teli barlangon.
- Még is mi történt itt? - Nézett kérdőn Emilire. Ám a halott szörnyeket látva alighanem beugrottak neki a korábbi ütközet emlékei mert nyelt egyet. Kissé tanácstalanul nézett végig magán. - A legutolsó emlékem, hogy törött karral és vérző sebekkel repülök egy fal felé. Most meg... - Emilire nézett. - Hogyan? Miért én? - Pillantott a földön heverő japán professzorra és asszisztensnőjére. - Miért nem ők? Én... - Elharapta a mondatot és sóhajtva nézett körül. - Tudok valamit segíteni?Dr. Rachel Nightingale, Jan Templar százados
NJK: Dr. Sophie Almond/Zirion, Nikosztratosz

A pókfészekben történő drámát és az onnan érkező zajokat leszámítva az épület kihalt és néma volt.
- Nyugalom kollegina. - Tette Ziron nyugtatólag Rachel vállára a kezét mikor a göndör hajú nő elsápadt az óriáspók láttán. Bátorítóan mosolygott az ijedt nőre. Nem sokkal később már Jan kérdésén gondolkodott. Fojtott hangon ugyan, de jól hallhatóan gondolkodott, miközben a csapat elindult egy emelettel lejjebb.
- Az ilyen belső aknák legfőbb szerepe általában a természetes fény biztosítása. De ez fedett, aligha szolgált valaha is ablakként. Ráadásul a gyógyvizes tó vízvonala alatt kerültünk abba vízicsúszdába és a víz aligha folyik felfelé. Nem csak a vízvonal alatt volt a bejárat, hanem abban a sziklafalban ami a tó vízvonala felett még ötven méter magasra nyúlik. Tehát vagy valahol a velünk érkezett, és a sziklafal tetején táborozó hoplita harcosok lába alatt vagyunk, vagy annál valamivel messzebb a sziklafatól, de mindenképpen föld alatt. Egy föld alatti építménynek nagyon szilárdnak kell lennie. Aligha árthatna meg neki egy ajtó, vagy akár egy válaszfal robbanóanyaggal történő átlyukasztása. Viszont ez az épület kétséget kizáróan régi. Nem láttam repedéseket a falakon, de ez még nem bizonyítja, hogy az idők során a tartószerkezet teljesen ép maradt. Robbantson ha úgy látja jónak százados, de lehetőleg ne tegyen kárt se a vastagabb falakban, se a mennyezetben.
Közben a csapat gond nélkül lejjebb ment egy szinttel. Mindenkire ragadt némi pókháló közben ami csiklandozta a szabad bőrfelületeket. De ennél kellemetlenebb dolog nem történt az út alatt. Nikosztratosz ment elől, mögötte Zirion aki elsősorban Rachelre próbált vigyázni. A két katonáért nem aggódott annyira, bízott az önvédelmi képességeikben. Nikosztratosz is túltette magát az óriáspók látványán és akkor sem rezzent meg, mikor az óráspók jól hallhatóan az áldozatába döfte a csáprágóját.
Ekkor a csapat már a célba vett szinten állt ám útjában volt egy vastag pókfonal. Nikosztratosz egyszerűen elvágta a kardjával. A pókselyemből font kötél elpattant ám ez megmozgatta az egész óriási pókfészket. A kötélvastagságú pókfonalat nem véletlenül rögzítette egy tucat kisebb pókfonal a falhoz. Az elvágott szál a pókfészek egyik tartóeleme volt és elpattanására még az épp gondtalanul falatozó nyolc méteres pókmama is felfigyelt. Lassú, megfontolt mozdulatokkal indult meg a lakása megrongált része, ezzel együtt a csapat felé. Eddigre már a rongáló is rájött, hogy kissé elhamarkodta a kardsuhogtatást.
- Oda be. - Biccentett egy az erkélybe torkolló mellékfolyosóra a hoplita.
A pók közben rájött, hogy újabb eleség van a láthatáron így igencsak meggyorsította lépteit. A négy ember ennél is gyorsabb volt, a kelleténél rémültebb csapattagokat szükség esetén Zirion könyörtelenül magával rángatta. Nikosztratosz elszántan hátra maradt, hogy a ha kell védhesse a visszavonulókat. Nem kellett, a mellékfolyosó közel volt, mindenki sértetlenül elérte. Az óriáspók hamar feladta az üldözést, egy emberekre méretezett ajtón esélye sem volt átpréselnie magát, meg sem próbálta.
Ez a folyosó szintén hat méter belmagasságú volt mint az előző és a szélessége is két méternyi lehetett. Ám ez már több mint tizenöt méter hosszú volt és az oldalfalain nem voltak ajtók. Egyedül a folyosó végén volt egy nehéz acélajtó, félig nyitva.
Az ajtó túloldalán egy ötször nyolc méteres helyiség fogadta az érkezőket. Négy méter magasságban a pókháló itt is álmennyezetként függött és vékony rétegben minden mást is beborított. Pókoknak egyelőre nem volt jele, de néhány múmiává aszott hoplita tetemének tanulsága szerint nem járhattak messze. Mindez azonban eltörpült a pókhálóréteg alatt rejtőző látnivalóktól. Az egyik rövidebbik fal közepén volt a bejárat, vele szemközt egy íróasztal nagyságú konzol. A hosszanti falak mentén végig sztáziskamrák sorakoztak, összesen harmincan és mindegyikben egy-egy, Jan és Rachel számára túlságosan is ismerős szörny aludta álomtalan álmát.

Nem elérhető Emilia Von

 • Ember
 • 1. szint [10 kredit]
 • ***
 • Hozzászólások: 37
 • Tapasztalat: 16
  • StargateLives
 • Idézet: " A gén kötelez." - Emilia Von
 • Karakterlap: Emilia Von
Re:S4Z-175
« Válasz #217 Dátum: 2016.03.26. 21:59:16 »

Dr. Geller válasza megnyugtatott. Főleg azért, mert egyik orvos sem érdeklődött többet, miért akarom bevinni Norman-t a fülkébe. Azt hiszem erre maguk is rájöttek. Nem vártunk sokat, a sebesültet segítettem megtartani arra az időre, míg utasítottam a fülkét, hogy teleportáljon be minket. Az egész beavatkozás nem telt bele pár percbe sem, a fülke meg már ismerős volt. Már nem voltam rá se túl kíváncsi, se nem féltem attól, ami ott várt. A rutin beavatkozás - persze a fülkének -, teljes sikerrel zárult. Miután újra kint álltunk észrevettem, hogy Dr. Norman eléggé lesokkolódott a képtől, ami fogadta. Nem hibáztattam érte. Az első kérdését nem reagáltam le azonnal, mert érezhetően nem fejezte be. Így bizakodó pillantással vártam meg, hogy a végére érjen.
- Először is nyugodjon meg Dr. Norman. - kezdtem bele - A fülke hozta helyre. Talán azért nem ők – néztem a sérült professzorra és asszisztensére - mivel csak maga járt bent ott, rajtam és Dr. McKay-en kívül. Így csak a mi biometrikus állapot adataink tárolódtak le. - körülnéztem - Mindenkire szükség van. Adjon egy kis időt.
Megkerestem McKay-t és odaérve megkérdeztem.
- Hogy áll a pajzs? Valami új információ? Ki kell jutnunk innen. Nem várhatunk meg mégy egy nagyobb szörnycsoportot. - a barlangban levőkre néztem - Dr. Norman jól van. Segítene, de meg kell szerveznünk a kifelé vezető utat.--- Felszerelés ---
 
Mutasd a spoilert
/ A kaland alatt szerzett dolgok /
- 1 kard - (katana) - benne maradt a szörnyben
- Óriási mennyiségű Ős technikai és ahhoz szorosan köthető tudás elméleti, gyakorlati alapjai (elektrotechnika, elektronika, autómatika, robotika stb.). Ehhez nemrég alap lidérc és némi fellelhető Vanír technológia tudás társult. Ezen tudások ötvözetéből egy negyedik, eddig még nem ismert faj technológiája épült fel, ez volt a negyedik tudásanyag.
Ezek mind közvetlenül az agyba "töltve".
Öltözet:
+ Kék színű küldetéseken használatos nadrág
+ Fekete színű taktikai mellény
+ A nadrághoz színben illő kabát, bal oldalon az USA zászló, a jobb oldalon az Atlantisz expedíció emblémája található
+ Halványkék rövid póló
+ Sportcipő
+ Fekete színű hátizsák
+ Karóra. 
Fegyverek:
+1xBeretta két tartalék tárral, (tartalékok a taktikai mellény zsebében)
+ Pukkancs (jelenleg a hátizsákban)
A hátizsákban:
1x táblagép :  - a gépen az eddigi kutatási anyagok az Ős és Lidérc technológiákkal kapcsolatban
                     -  a jelenlegi küldetés aktái
                     -  standard adatbázis (bolygók címei, stb.)
+ Különböző kábelek a táblagéphez
+ Digitális fényképezőgép
+ Élelmiszercsomag: - nyolc darab energiaszelet, két liter víz, két külön kulacsban - az egyik kulacsot a többieknek adtam, a másikból kezet mostam és ittam egy kicsit
+ Elsősegély doboz - egy fájdalomcsillapítóval kevesebb
+ Elemlámpa
+ 5 x csomag papír zsebkendő (1 csomagban 10 darab) - már csak 4 csomag
+ 1 x csomag víztisztító tabletta (10 db/csomag)
+ jegyzetfüzet és három különböző színű toll (kék, piros, fekete)
A taktikai mellény zsebeiben:
+ 1x Ős életjeldetektor,
+ GDO
+ rádió
+ Távirányító az ugrókhoz (mert elég veszélyes küldetésre mennek, így úgy látta jónak, ha a biztonság kedvért van nála egy. Soha sem lehet tudni)
+ Távcső
+ Két tartalék tár a fegyverhez

Nem elérhető Jan Templar

 • CSKP
 • Ember
 • 2. szint [30 kredit]
 • ***
 • Hozzászólások: 155
 • Tapasztalat: 143
 • S.A.S. katona; pilóta
  • The Lord of the Rings Magyarország
 • Idézet: for all mankind
 • Rang: Captain
Re:S4Z-175
« Válasz #218 Dátum: 2016.04.10. 00:11:49 »
Csapatunk, ahogy ballagott tovább, Rachelt és Ziriont is figyelmesen végig hallgattam a kérdésemet illetően.
- Semmi esetre sem az volt a tervem, hogy kirobbantsuk magunkat. Csak a gránátvetőm bevetésén gondolkodtam a nagy pók ellen.
Nyugtattam meg mindenkit, ha ez megnyugtató lehetett. Közben a hajamból szedtem ki a pókhálókat. A hoplita gondterhes arcára persze felfigyeltem, miután átvágott egy pókhálót. Már készítettem is a gépkarabélyomon lévő gránátvetőt, de Nikosztrartosz beterelt minket egy folyosóra és inkább engedelmesgedtem a veterán, harcban edződött katonának. Ahogy feladta a pókfajzat az üldözést, csak egy irányba mehettünk és az élre álltam. Elsőként mentem át az acélajtón és felderítettem a terepet. Pókhálók borítottak mindent. Társaimmal körbenéztünk.
- Ne nyúljanak semihez, először nézzek meg a kamrákat.
Mondtam , majd megindultam a sztáziskamrák felé Rachellel az oldalamon. Kezemet végighúztam az első kamra ablakán és ahogy megláttam mi van bent, végig futott a hátamon a hideg. A taktikai mellényemben lévő C4-nek utána néztem. Csak két tömb volt nálam, ami elég nagy robbanásra képes, de ahhoz kevés, hogy lecsípve belőlük kissebb robbantásokat hajtsak végre és minden sztáziskamrára jusson annyi, hogy megölje a bent levő pokolfajzatokat.
- Ez a hely egy zsákutca. Sajnos vissza kell mennünk a nagypók felé. Én megyek elől, majd maguk jönnek, öt méteres távolságból követve engem.
Mondtam társaimnak az utasításaim, s ahogy mindannyian felkészültek az esetleges harcra, már indultunk is.

Öltözet:
Zöld BDU
Felszerelés:
Taktikai mellény
Hátizsák + alap felszerelés + éjjellátó
M4A1 + M203 gránátvető 1/6 + távcső + hangtompító + 1/2 tár (3x31)
Mutasd a spoilert

Beretta M92 + hangtompító + 1/2 tár (3x15)
1 fény-hang gránát, 2 repesz gránát, 2 füst gránát, 2 tömb C4
Öltözet:
Zöld BDU
Felszerelés:
Taktikai mellény
Hátizsák + alap felszerelés + éjjellátó
M4A1 + M203 gránátvető 1/6 + távcső + hangtompító + 1/4 tár (5x31 - 18)
Beretta M92 + 1/3 tár (4x19)
2 fény-hang gránát
2 repesz gránát
2 füst gránát
2 tömb C4Elhasznált kreditek: 30.
Fennmaradó kredtiek: 0

Nem elérhető Merlin

 • Mesélő
 • 7. szint [280 kredit]
 • *****
 • Hozzászólások: 2 719
 • Tapasztalat: 1145
 • Kalandmester
Re:S4Z-175
« Válasz #219 Dátum: 2016.04.13. 04:19:57 »
Emilia Von, Dr. Rodney McKay
NJK: Dr. Brice Norman, Dr. Erica Geller, Dr. Jennifer Keller, Leila Long őrmester,  Dr. Nora Portman, Gordon Tromot százados, Hiroto Hatakeyama professzor, William Roger Preston főhadnagy, CsKA-6.

Dr. Normannak kellet pár pillanat, hogy megértse a magyarázatot.
- Köszönöm. Így már világos.
Láthatóan jó hatással voltak rá Emili szavai, megnyugodott. Rodney annál nyugtalanabb volt. Annak ellenére is, hogy a hozzá intézett kérdésre, válaszként lekapcsolt a pajzs. Atlantisz vezető tudósa elégedetten állapíthatta meg, hogy munkája nyomán a CsKA-6 eddig odakint várakozó két tagja is bebocsátást nyert a barlangba. Meg persze velük együtt a kisebb halomnyi egészségügyi felszerelés amit a két orvos néma ovációval fogad. A két nő és Preston főhadnagy az eszméletlen professzor és asszisztensnője köré gyűltek, hogy tovább növelhessék azok életben maradási esélyeit. Emili pedig Rodney-val egyesítheti erejét és hamar megérti McKay nyugtalanságának okát. Az önmegsemmisítő még aktív, a gépre csatlakoztatott tabletek jobb felső sarkában a visszaszámlálás húsz percnél jár. A fülkében lezajlott korábbi tanfolyamnak köszönhetően mindkét tudós tisztában van vele, hogy ha nem állítják le a folyamatot, akkor a föld mélyére épített geotermikus erőmű robbanása több kilométeres körzetben fogja átrajzolni a térképet. Maga a leállítás folyamata a fülkében szerzett ismeretek fényében viszonylag egyszerű. Ám egy kód kell hozzá, amit természetesen a tanagyag nem tartalmazott. A kód feltörése mellett a másik út a felülírás lenne. Erre azonban csak a geotermikus erőművet közvetlenül irányító gépházban van lehetőség. De azt csak az általa energiával ellátott hatalmas komplexumon át lehet megközelíteni és ezt az utat húsz perc alatt gyalogosan megtenni elég bajos lenne.Dr. Rachel Nightingale, Jan Templar százados
NJK: Dr. Sophie Almond/Zirion, Nikosztratosz


A négyes minden baj nélkül hagyhatta maga mögött a hibernált szörnyekkel telezsúfolt helyiséget és térhetett vissza a folyosóra. A folyosó másik végén kilesők láthatták, ahogy a nyolc méteres óriáspók tőlük néhány méterre javítja a fészkét. A Nikosztratosz által elvágott pókfonalat rögzítette nagy gonddal vissza a falra. Közben rendszeresen eltávolodott és visszatért, hogy néhány feleslegessé vált szálat a csáprágójával elvágjon és újakat készítsen helyettük. Zirion érdeklődve figyelte a műveletet majd egy percig az ajtóból, közben szemét végig a pókon tartva hagyta helyben Jan ötletét.
- Ennél jobb alkalma aligha lesz a gránátvető használatára. Ám arra kérném várjon egy kicsit.
Ezek után a Tok'Ra még percekig figyelte a fel-alá rohangáló nyolclábút, majd hirtelen kislisszolt a folyosóra és hátát a falnak vetve, gyors tempóban tett meg tíz métert a pókkal ellentétes irányban. Nikosztratosz, aki eddig a szörny-szoba ajtaját figyelte, nehogy onnan érkezzen valami kellemetlen meglepetés, kardot rántott és megállt az ajtóban, hogy szükség esetén fedezhesse Zirion visszavonulását. Erre azonban nem volt szükség, a pók épp távolodott az erkélytől és nem vette észre, hogy a hálórongálók már megint ott vannak. A Tok'Ra egy emelettel lejjebb nézett, a legalsó szinten nézett tanulmányozot valamit, de hogy mit az a pókháló miatt az ajtóból nem látszott. Fél percen belül pedig már ismét a folyosón volt és érdekes hírrel szolgált.
- A szemben lévő erkély alatt van egy űrhajó. Nagyjából akkora mint egy tel'tac, három energiavezeték csatlakozik hozzá. Távolról egy még működőképes teherhajónak tűnik, érdemes lenne közelebbről is megnézni miután a százados szabaddá tette az utat.

Nem elérhető Emilia Von

 • Ember
 • 1. szint [10 kredit]
 • ***
 • Hozzászólások: 37
 • Tapasztalat: 16
  • StargateLives
 • Idézet: " A gén kötelez." - Emilia Von
 • Karakterlap: Emilia Von
Re:S4Z-175
« Válasz #220 Dátum: 2016.04.18. 17:20:41 »

Megnyugtatott az, hogy Norman úgy tűnt gyorsan képbe került az események összefoglalója által. De McKay-t valami zavarta. Elég jól ismertem már, hogy tudjam mikor ideges a szokottnál is jobban. Ez aggasztott, így mikor a pajzs lekapcsolt, nem reagáltam le. Mégis gyors pillantásaim szögébe került a jelent, mikor a kint várakozók bejöttek. Emellett a felszerelés is végre a megfelelő kezekbe került. Tudtam, hogy az orvosok most már valamennyivel nyugodtabbak lehetek. A csapat munkához is látott. Tudták a dolgukat, én is. Már minden figyelmem az előttem levő tudóson és a táblagépen volt. A tudást felhasználva, amit nemrég kaptunk, már meg tudtam állapítani mit látok.
- Mégis mikor kapcsolhattuk be az önmegsemmisítést? Egyáltalán miért aktív? Én kapcsolhattam be? - félve sóhajtottam - Ugye nem? - az előttem levő szerkezetre néztem, talán választ várva. Ezután vissza a táblagépre. - Húsz perc. Mielőbb el kell tűnnünk innen! - néztem komolyan Rodney-ra - Mert, ha nem kapcsoljuk ki, akkor gond lesz... - már értettem, amit eddig nem a piros és villogó jelzésről, a körökről - Tehát erre próbált meg figyelmeztetni. - állapítottam meg - Geotermikus robbanás...Mondd, hogy le tudjuk állítani..Rodney! - néztem rá, de folytattam is - Van ötleted a kódra?
Eltöprengtem. Alteran vagy lidérc, vagy Vanír...vagy az a negyedik lecke kellenen most? Valahogy a negyedikre tippeltem. Ám azt, hogy mi lehet a kód, azt nem tudtam még megmondani. Ránéztem a fülkét rejtő falra és a transzportgyűrűkre. Valami motoszkálni kezdett a fejemben.
~ Mégis mi az a fülke? Renden, emlékfelelevenítő, meg tudás átadó, biometrikus adatletároló és abból az alany állapotát regeneráló...de minek van itt? Főleg elrejtve? Biztos, hogy...ez nem egy lift vagy valamiféle transzporter? ~ még nem mondtam ki semmiféle erről felvetődött ötletemet McKay-nek. Vártam, hogy mit válaszol az előbbi dologra.--- Felszerelés ---


 
Mutasd a spoilert


/ A kaland alatt szerzett dolgok /
- 1 kard - (katana) - benne maradt a szörnyben
- Óriási mennyiségű Ős technikai és ahhoz szorosan köthető tudás elméleti, gyakorlati alapjai (elektrotechnika, elektronika, autómatika, robotika stb.). Ehhez nemrég alap lidérc és némi fellelhető Vanír technológia tudás társult. Ezen tudások ötvözetéből egy negyedik, eddig még nem ismert faj technológiája épült fel, ez volt a negyedik tudásanyag.
Ezek mind közvetlenül az agyba "töltve".


Öltözet:
+ Kék színű küldetéseken használatos nadrág
+ Fekete színű taktikai mellény
+ A nadrághoz színben illő kabát, bal oldalon az USA zászló, a jobb oldalon az Atlantisz expedíció emblémája található
+ Halványkék rövid póló
+ Sportcipő
+ Fekete színű hátizsák
+ Karóra. 


Fegyverek:


+1xBeretta két tartalék tárral, (tartalékok a taktikai mellény zsebében)
+ Pukkancs (jelenleg a hátizsákban)


A hátizsákban:


1x táblagép :  - a gépen az eddigi kutatási anyagok az Ős és Lidérc technológiákkal kapcsolatban
                     -  a jelenlegi küldetés aktái
                     -  standard adatbázis (bolygók címei, stb.)
+ Különböző kábelek a táblagéphez
+ Digitális fényképezőgép
+ Élelmiszercsomag: - nyolc darab energiaszelet, két liter víz, két külön kulacsban - az egyik kulacsot a többieknek adtam, a másikból kezet mostam és ittam egy kicsit
+ Elsősegély doboz - egy fájdalomcsillapítóval kevesebb
+ Elemlámpa
+ 5 x csomag papír zsebkendő (1 csomagban 10 darab) - már csak 4 csomag
+ 1 x csomag víztisztító tabletta (10 db/csomag)
+ jegyzetfüzet és három különböző színű toll (kék, piros, fekete)


A taktikai mellény zsebeiben:


+ 1x Ős életjeldetektor,
+ GDO
+ rádió
+ Távirányító az ugrókhoz (mert elég veszélyes küldetésre mennek, így úgy látta jónak, ha a biztonság kedvért van nála egy. Soha sem lehet tudni)
+ Távcső
+ Két tartalék tár a fegyverhezNem elérhető Jan Templar

 • CSKP
 • Ember
 • 2. szint [30 kredit]
 • ***
 • Hozzászólások: 155
 • Tapasztalat: 143
 • S.A.S. katona; pilóta
  • The Lord of the Rings Magyarország
 • Idézet: for all mankind
 • Rang: Captain
Re:S4Z-175
« Válasz #221 Dátum: 2017.10.16. 20:19:26 »
A pici pókunk egymagában tüsténkedett, a pókhálóját javítgatta, én meg a gránátvetőmmel méregettem. A Tok'Ra kérésére nem használtam még, hanem vártam. A Brit különlegeseknél nem rontunk ajtóstul a házba, a türelem a mi fegyverünk. Plusz az sem mellékes, hogy most még nem volt olyan fontos lelőni azt a szörnyeteget.
~ Lehet magunkra omlasztanám a robbanással az egész épületet. ~
Futott át a gondolat az agyamon, majd Zirionra figyeltem.
- Ez a nap legjobb híre. - Mondtam.
~ Remélem be tudja valaki indítani. ~
Gondoltam, majd a pók felé néztem és kikészítettem a betárazott gránáton kívül még egyet a padlóra, plusz ki tapogattam a mellényemen a fény-hang gránátot, hogy ha kellene. - Készüljenek!
Mondtam a társaimnak és alighogy elhagyta a számat a mondat az alkalmas időre vártam. Meg vártam, hogy a barátunk megálljon hálót javítani és ahogy ez meg történt, kilőttem rá az áldást. Ahogy elhagyta a puskát, előre toltam a csövet, s betáraztam a földre tett gránátot, hogy újra használni tudjam, ha egy löveg nem lenne elég, vagy özönleni kezdenének hozzánk a picinyei.

Öltözet:
Zöld BDU
Felszerelés:
Taktikai mellény
Hátizsák + alap felszerelés + éjjellátó
M4A1 + M203 gránátvető 1/5 + távcső + hangtompító + 1/2 tár (3x31)
Mutasd a spoilert

Beretta M92 + hangtompító + 1/2 tár (3x15)
1 fény-hang gránát, 2 repesz gránát, 2 füst gránát, 2 tömb C4
Öltözet:
Zöld BDU
Felszerelés:
Taktikai mellény
Hátizsák + alap felszerelés + éjjellátó
M4A1 + M203 gránátvető 1/6 + távcső + hangtompító + 1/4 tár (5x31 - 18)
Beretta M92 + 1/3 tár (4x19)
2 fény-hang gránát
2 repesz gránát
2 füst gránát
2 tömb C4Elhasznált kreditek: 30.
Fennmaradó kredtiek: 0