Időben az SGU sorozat első évadának második felében járunk.

Atlantisz ismét a Pegazus Galaxisban van.

Elérhetőség staff[at]szerepjatek.multiverzum.eu

 mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa6
mod_vvisit_counterEzen a héten138
mod_vvisit_counterÖsszesen422461

Ahhoz, hogy játszhass, először is szükséged van egy karakterre.

 

A karakter, akit megszemélyesítesz, lehet a sorozatból ismert, úgynevezett neves karakter (pl. Jack O’Neill, John Sheppard), illetve lehet egy általad kitalált személy.

Beszéljünk először a neves vagy más néven híres karakterről. Csak olyan személy „igényelhető” az erre kijelölt topikban, aki még él a sorozatban, és még nem személyesíti meg senki. Vagyis nem kérheted pl. Janet Fraisert (nem élő karakter), vagy Samantha Cartert (már van „gazdája”). Az igénylés egy példa poszt megírásával történik. Nem kell „kisregényt” írni, nem a hosszt, hanem a karakterhűséget figyeljük. A moderátorok az alapján döntik el, hogy az igénylő megkaphatja-e az adott neves karaktert, hogy mennyire tudta visszaadni a sorozatból megismert jellemvonásokat. Tudósoknál természetesen figyelembe vesszük a technikai, technológiai hitelességet is. Amennyiben a staff neked ítéli az általad igényelt karaktert, attól számítva két heted van, hogy megírd az előtörténetét. Ellenkező esetben a staff visszaveszi a karaktert. Csak a sorozatban látottakat írhatod az előtörténetbe. A wikipedia segítségedre van, illetve van rengeteg oldal, ahonnan információkat lehet szerezni a karakterekről. Természetesen vannak olyan személyek - pl. Landry - akikről nem sok minden derült ki a sorozatban. Az ő esetükben engedélyezzük, hogy kitalált dolgokat is írj az előtörténetbe.

 

A másik lehetőséged, egy általad kitalált karakter megalkotása. Ez lehet ember, jaffa, tok’ra, unas, alteran, lidérc, goa’uld, pegazusi asgard (vanir) és pegazusi replikátor. Nem lehet azonban tejúti replikátor és asgard, illetve olyan fajok, amelyekről nem derült ki semmi a sorozatokban (pl. furling).