Időben az SGU sorozat első évadának második felében járunk.

Atlantisz ismét a Pegazus Galaxisban van.

Elérhetőség staff[at]szerepjatek.multiverzum.eu

 mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa21
mod_vvisit_counterEzen a héten153
mod_vvisit_counterÖsszesen422476

A szabályzat elolvasása és betartása mindenkinek kötelező. El nem olvasása nem mentesít a betartási kötelezettség és a megszegése esetén alkalmazott esetleges szankciók alól. A szabályzat megszegése büntetést, esetenként azonnali kitiltást vonhat maga után.

 

 • Az oldal egészére érvényes a netikett. Ha még nem olvastad, érdemes megtenned, hiszen te is nap, mint nap használod az Internetet. Hiú ábránd, hogy itt nincsenek szabályok, hisz’ azok nélkül káosz lenne.

Netikett szabályok
Wikipédia Netikett

 • A staff végső döntése nem vita tárgya. Természetesen szívesen meghallgatjuk bárki véleményét. Azonban, bármilyen nézeteltérésed akad, kulturáltan viselkedj, ellenkező esetben ne lepődj meg a szankciókon, hisz a staff türelme is véges. Legjobb, ha észrevételeidet pm-ben jelzed az adminisztrátor felé. Ugyanez igaz, ha valamelyik játékossal van nézeteltérésed. Ne publikusan oldjátok meg az esetleges problémákat. Ez csak rátok tartozik, azon kívül nem szeretnénk az oldal hangulatát rontani az esetleges vitákkal.
 • A regisztráció és a játék teljesen ingyenes. Megvan a lehetőséged támogatni az oldalt, de erre senki nem kötelez.
 • A fórum nem ingyenes reklámfelület, egyéb (különösen FRPG) oldalakat ne említs, ne linkelj. Kivételt képez ez alól, ha a Csillagkapuval kapcsolatos, vagy engedélyt kaptál rá. Természetesen ugyanez fordítva is igaz. Ahol nem engedélyezik, ne reklámozz minket, nem akarunk összetűzésbe kerülni más oldalak staffjával.
 •  Az oldal tartalmát szerzői jog védi. Nem megengedett bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni, és arra is ügyelj, hogy itt se használd valaki más szerzeményeit, mert ezért te felelsz! Kivételt képeznek ez alól a forrással együtt feltüntetett máshonnan vett idézetek
 •  Trágár, obszcén, fasiszta, sértő, rasszista, durva, 18+, warez, spam, flood és minden más, a fórumba nem illő hozzászólás azonnal törlésre kerül.
 • Adataidat nem adjuk ki harmadik fél részére. Elérhetőségeidet saját felelősségedre adod meg, azonosítód biztonságáért (tehát jelszaváért) te felelsz.
 • Az adminisztrátornak és a moderátoroknak joga van módosítani, törölni azokat a hozzászólásokat és profilokat, melyek megsértik az oldal vagy a játék szabályait. A játékosoknak azonban szigorúan tilos bármely játékostársuk posztját módosítani vagy törölni. Az ilyen eset azonnali kitiltást eredményez.
 • Avatárod 120 pixel széles és 120 pixel magas legyen! Ha segítségre van szükséged képek átméretezéséhez, bátran kérj segítséget a stafftól, játékostársaidtól.A karaktered „arca” nem lehet bárki. Híres karakter esetén természetesen a sorozatban őt megszemélyesítő színésznek kell az avatarban szerepelnie. Nem neves karakter esetén figyelj, hogy az általad választott személy ne szerepeljen más avatarjában.
 •  Amennyiben több napon keresztül nem tudsz írni, értesítsd erről a társaidat a Gumiszoba Lenni vagy nem lenni című topikjában, vagy a kalandod saját topikjában. Semmi esetre ne facebookon, sms-ben, vagy egyéb más a többi játékos által nem látott csatornán. Ezek csak félreértésre adhatnak okot, és vitákat szülhetnek.
 • Az egyes kalandoknál a narrátorok szabják meg a játékszabályt. A mesélő nem köteles várni egy-egy játékosra, ha a többiek az előre megadott határidőig írtak.
 • Mindenkinek maximum három karaktere lehet. Ha az első úgynevezett neves karakter, csak abban az esetben igényelhetsz szintén neves karaktert másodiknak, ha már legalább fél éve aktívan játszol az oldalon. Ez esetben sem biztos, hogy megkapod a második igényelt híres karaktert. Ezt az alapján dönti el a staff, hogy az elsővel mennyire tudsz karakter hűen játszani, illetve mennyire vagy aktív. A harmadik karakter szintén akkor igényelhető, ha az első kettővel már legalább fél éve aktívan játszik a játékos. Aktív játéknak minősül, ha nem volt előre nem jelzett távolmaradás. Ez alól természetesen vannak kivételek, pl. ha betegség miatt nem tud valaki írni. A harmadik karakter engedélyezése minden esetben egyedi elbírálás tárgyát képezi. Ennek folyamata a következő: a játékos jelzi a staff felé, hogy szeretne harmadik karaktert, és azt is, hogy ez neves vagy egyedileg alkotott karakter lenne-e. Ez után a staff három napon belül dönt, hogy engedélyezi-e a játékosnak vagy sem, és csak ezek után kerülhet sor neves karakter esetén a karakterigénylésre, illetve az előtörténet megírására.
 •  Amennyiben egy játékosnak több karaktere is van, azok részt vehetnek egyazon kalandban. Ennek egyetlen feltétele van, hogy legalább még egy JK legyen a kalandban. Ezzel azt kívánjuk elkerülni, hogy a játékos önmagával játsszon.
 • Figyelj arra, hogy a posztjaidban csak olyan technológiát használj, melyek a Stargate sorozatokban és filmekben szerepeltek. Ne találj ki sem technikai eszközt, sem fegyvert, sőt ne is vegyél át más sorozatokból, filmekből sem, még ruházatot sem. Ne utalj a posztjaidban másik sorozatok szereplőire, ne hasonlítsd a karaktered másik sorozat/ok karakteréhez. Azon kívül - ha van - a beceneved sem lehet más sorozatból átvett.
 •  A posztok "színezése" nem megengedett. A piros szín az adminisztrátornak, a sárga a narrátoroknak van fenntartva. Ne használj smile-kat a posztjaidban.
 •  Készíthetsz aláírást, mely minden posztod alatt látható lesz. Nem kötelező, de amennyiben készítesz a következőket tartalmazza: banner, mely a karaktert jól jellemzi, a karakter ruházata, felszerelése (fegyverek, élelmiszer, használati tárgyak, tehát bármi, ami pillanatnyilag a karakternél van.)